woensdag 18 juni 2014

Nederland verslaat Australie (Socceroos lose thriller 3-2 to Netherlands despite Cahill wonder goal)

Vandaag was het tijd voor de 2e poulewedstrijd voor Oranje tegen Australie.
Australie komt nooit ver in toernooien , maar in een wedstrijd weten ze het een tegenstander altijd moeilijk te maken , mede omdat ze er altijd voor de volle 200% voor gaan , ook vandaag tegen Oranje.

3x eerder speelde Oranje en Australie tegen elkaar , 2x gelijk en 1x winst Australie......tot vandaag .

In de 4e minuut knalt Cahill al hard tegen Bruno Martin Indi op, hij blijft even liggen , maar hij krabbelt weer overeind .....gelukkig

6e Minuut eerste kans voor Nederland , alleen Arjen Robben laat de bal over de achterlijn lopen .....dat kon beter

Na zo'n kleine tien minuten kunnen we duidelijk opmaken , Nederland speelt niet zo sterk als vijf dagen geleden tegen Spanje, Australie oogt fitter en zorgde ervoor dat Cillissen 2x in actie  moest komen, de doelman houdt beide keren de bal buiten het net

19e Minuut .....GOAAAAALLLLL , Arjen Robben scoort :)

En nog geen minuut later komt er ......het is lastig om te zeggen ......een prachtige goal van Australiër
Tim Cahill.

42ste minuut Tim Cahill : Geel , hij mist de volgende wedstrijd tegen Spanje.

45+ minuut , Bruno Martins Indi moet met een brancard van het veld af door de eerdere overtreding van Cahill, later deze avond werd bekend dat Martins Indi een hersenschudding heeft opgelopen.
Mephis Depay , het juweeltje van PSV gaat Martins Indi vervangen, er gaat nu met drie spitsen gespeeld worden

46ste Minuut : Gele kaart van Persie ....ook hij mist de volgende match tegen Chili, volgens de commentator zou hij zijn tegenstander een klap in het gezicht hebben gegeven (misschien niet met opzet) ik heb dat echter niet gezien

51ste minuut, het is duidelijk dat Oranje al beter speelt dan in de eerste helft , Wesley Sneijder krijgt een mooie grote kans en mist net ....jammer

52ste minuut , bal word tegen Janmaat geschoten , penalty. Persoonlijk vind ik dat onterecht , hij raakt de bal niet bewust met zijn hand , geef Australie een vrije trap en ga verder .....maar goed , Australie neemt de Penalty en knalt hem raak. 2-1! Jedinak scoort.

57ste minuut BAM....Robin van Persie maakt gelijk. 2-2

67ste minuut 2-3 PSV topper Memphis Depay schiet Nederland van verre afstand op voorsprong !

73ste minuut , Arjen Robben en Robin van Persie kregen wederom kansen , Depay blijkt gouden wissel , hij is constant dreigend.

82ste minuut , Australie moet punten pakken willen ze nog verder gaan komen dus ze proberen van alles en als het dan moeilijk word is Nigel de Jong er altijd die rustig en goed alle ballen weg werkt, als je het mij vraagt is hij de ''man of the match''

86ste minuut van Persie heeft kramp en gaat van het veld en word vervangen door Jermain Lens

Na drie minuten extra tijd .......konden we opgelucht adem halen , we hebben gewonnen en zijn door naar de 1/8ste finale .....HEERLIJK!

Spanje verloor vandaag met 2-0 van Chili en ligt eruit , speelt maandag nog wel hun laatste wedstrijd tegen Australie....

Na afloop van de wedstrijd kwamen Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander ( die in Brazilie in het stadion naar de wedstrijd keken) nog de kleedkamer van onze jongens binnen  , dat vonden ze geweldig!